top of page

Maalauskurssi Barcelonassa,

Arenys De Marissa 4.5-10.5.2020

IMG_4688.jpg

MAALAUSKURSSI ARENYS DE MARISSA 4.5.2020 – 10.5.2020
Taideopettaja Mikko Kirjavainen / Lapinlahden taidekoulu
www.mikkokirjavainenart.com


Hauskaa kun kiinnostuit kurssista,
tervetuloa Arenys de Mariin!

Keväällä lähdemme Kataloniaan, Arenys de Marin pikkukaupunkiin maalaamaan. Arenys de Mar  tarkoittaa meren hiekkaa kataloniaksi. Kyseessä on viehättävä rannikkokaupunki noin 40 km Barcelonan pohjoispuolella. Kaupungissa sijaitsee suomalainen taiteilijaresidenssi, jossa lukuisat suomalaiset taiteilijat ovat vuosikymmenten ajan käyneet työskentelemässä ja inspiroitumassa. Kurssiin sisältyy 5h taideopetusta päivässä. Maalaamme akryyleillä tai öljyväreillä. Suositellaan piirustusvälineitä, sekä akvarellejä luonnosteluun. Lisäksi käymme tutustumassa kuuluisiin Miró- ja Dali- museoihin. Teemme myös retken Gironan keskiaikaisen kaupunkiin. Tule mukaan ja pääset nauttimaan Katalonian kevään upeista väreistä! Kurssin opettajana toimii kuvataiteilija Mikko Kirjavainen. Mikko on pääkaupunkiseudun työväenopistojen ja taiteilijaseuran pidetty taideopettaja 10 vuoden kokemuksella.

 

Kurssin hinta 330€

 

Kurssille voit ilmoittautua maksamalla kurssimaksun Lapinlahden taidekoulun nettisivujen kautta. Kurssille otetaan 10-12 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  Maalauskurssi Barcelonassa ilmoittautuminen

Kurssin kuvaus
Maalaamme akryyli - ja öljyväreillä merenranta ja katunäkymiä Arenys de Mar.in rantakaupungissa, sekä lähikylissä / kaupungeissa Barcelonan lähellä. Kaupungissa on hyviä ravintoloita, siisti uimaranta, kirjasto, sekä paikallisia juhlapäiviä ja elävää katutapahtumakulttuuria. Kaupungista on erinomaiset junayhteydet Barcelonaan. Teemme vierailun Dali museoon Figueresin pikkukaupunkiin / tai Sitgesiin. Myös kaunis keskiaikainen Girona sijaitsee lähietäisyydellä. Voimme luonnostella myöhempää työskentelyä varten.

 

Kaupungissa on monia hyviä ravintoloita, joista saa mereneläviä ja muita herkkuja. Lounas – Menu del dia noin Klo 13:00-14:00. Annos maksaa noin 10€-13€ ja siihen sisältyy alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Iltapäivällä 14:00-17:00 on siesta, jolloin kaikki kaupat ovat kiinni. Meille se on rauhallista aikaa maalata luonnoksia joko vanhan kaupungin kujilla tai rannassa.

Opettaja Mikko Kirjavainen on vieraillut Arenys de Marin kaupungissa usein ja on mukana Arenys de Mar seuran toiminnassa, pyörittämässä kaupungissa sijaitsevaa suomalaisille ammattitaiteilijoille haettavissa olevaa taiteilijaresidenssiä. Opettaja on käynyt kaupungissa aktiivisesti taiteilijaresidenssissä vuodesta 2014. Vuonna 2016 otimme taiteilijaresidenssin hallintaamme taiteilija –ja muusikkokollegojen kanssa. Yhdistyksemme Arenys de Mar seura välittää huoneita residenssistä ammattitaiteilijoille. Toimimme yhteistyössä residenssin omistajan kanssa vapaaehtoisvoimin. Haluamme tukea kultuurivaihtoa ja tarjota työskentelytiloja taiteen tekijöille. Vi talar Svenska också. Hablamos Español.

Kurssin alussa käymme hankkimassa taiteilijatarvikkeita ja maalaamme näköalatasanteella merimaisemaa, sekä vierailemme vanhalla hautuumaalla. Keskiviikkona tutustumme residenssiin opettajan opastuksella. Voimme käyttää kadunpuoleista terassia maalaamiseen. Residenssissä on asukaat, joten sisätiloja emme voi käyttää.  www.residenssibarcelona.com

Materiaalit


Mukaan omat maalaustarvikkeet, sekä ulkoilmamaalaukseen sopiva kannettava maalausteline. Materiaaleja ja taidetarvikkeita saa myös hankittua kaupungista ensimmäisenä kurssipäivänä.


 

Majoitus

Jokainen maksaa oman oleskelunsa.

 Varaukset paikalliseen hotelliin hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hotel+arenys+de+mar+riera

Kaupungissa on myös Airbnb asuntoja ja kokonaisia vuokrataloja. Residenssin omistajalla on myös huoneita vuokralla pääkadulla sijaitsevassa rakennuksessa. Kyselyt opettajan kautta.

 

Matkat


Jokainen osallistuja varaa omat lennot. Suositus on varata ne hyvissä ajoin, jolloin matkojen hinta muodostuu kohtuulliseksi, noin 250€ - 350€ edes takaisin.
 Ks supersaver / Norwegian / Finnair Suositellaan suoria lentoja! Olisi hyvä jos saapuminen Barcelonaan olisi iltapäivällä, viimeinen juna keskustasta lähtee Klo 23:00, jonka jälkeen pääsee enää yöbussilla.

 

Vakuutus
Oma matkavakuutus vaaditaan. Järjestäjä ei vastaa kurssilla tapahtuneista vahingoista.

Opetus
Tapahtuu ulkona vanhan keskustan kävelykaduilla, kujilla ja rannassa. Jos joku haluaa mennä kauemmas kylästä, niin voi sen omalla vastuulla ilman opetusta, koska opettajan on pysyttävä sovitulla alueella. Opetusta 6t päivässä. Yht 42t.
 
Lisäksi
Opastettuja museo ja kaupunkikohde ekskursioita. Tutustuminen taiteilijaresidenssiin. www.residenssibarcelona.com

Juna-aikatauluja ja muuta infoa opiskelijoille / osallistujille on saatavissa runsaasti opettajan kautta.

Tervetuloa! Bienvenidos!

 

T.Mikko

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AIKATAULU

Viikonloppuna 2.5.2020 - 3.5.2020 saapuminen ja asettuminen, sekä kaupunkiin tutustuminen.
________________________________________________________________________________

Maanantai 4.5.2020
Klo 10:00 kokoonnutaan kirkkoaukealla. Kylässä on pieni taidekauppa, josta voi hankkia välineitä ja materiaaleja. Maalaamme näköalatasanteella / hautuumaalla. Ruokailu 13:00 - 14:00. Jatkamme maalaamista. Vapaata illanviettoa.
____________________________________________________________________________________________________________

Tiistai 5.5.2020
Teemme ekskursion Gironaan, jossa maalaamme näkymiä keskiaikaisessa keskustassa. Klo 13:00-14:00 lounas. __________________________________________________________________________________________________________
 
Keskiviikko 6.5.2020
Klo 10:00 kokoonnumme, ja opettaja vie koko ryhmän tutustumaan taiteilijaresidenssiin.
Residenssin kadunpuoleista terassia saa käyttää maalaamiseen. Se sijaitsee rauhallisella kadulla ydinkeskustassa. 13:00-14:00 ruokailu. Iltapäivällä jatkamme luonnostelua klo 16:00 saakka. Vapaata illanviettoa.
____________________________________________________________________________________________________________

 

Torstai 7.5 2020
Klo10:00 tapaamme kirkkoaukealla. Maalaamme luonnoksia Sant Pol De Marin rantakaupungissa, noin 15min junamatka. Klo 13:00-14:00 lounas. Iltapäivällä jatkamme töiden parissa.
____________________________________________________________________________________________________________

Perjantai 8.5.2020
Teemme ekskursion Dali museoon Figueresiin. Suora junayhteys kestää noin 2t. Tai vaihtoehtoisesti Sitgesiin 3t. Palaamme illaksi takaisin Arenysiin. Vapaata illanviettoa.
_____________________________________________________________________________________________________________

Lauantai 9.5.2020
Klo 10:00 toripäivä. Pääkadulla on paljon kojuja ja näkemistä riittää. Iltapäivällä maalaamme joko residenssin terassilla tai itse valituissa kohteissa kaupungilla tai rannassa. Viimeistelyä ja vapaata illanviettoa.  
____________________________________________________________________________________________________________

Sunnuntai 10.5.2020
Klo 10:00 loppupalaute. Klo 13:00-14:00 lounas. Iltapäivällä vapaata seurustelua.
___________________________________________________________________________________________________________


 

IMG_4782.jpg
bottom of page