top of page

Opettaja Mikko Bossa

Mikko Bossa.jpeg

Löydetään intohimo maalaamiseesi 

Maalaamaan oppii parhaiten tekemällä. Yhdessä voimme löytää sinun omat luontaiset vahvuutesi. Tehtäväni opettajana on tuoda sinut kartalle - mikä on sinulle sopivin instrumentti - tekniikka maalata ja tehdä kuvaa? Olen kehittänyt metodeja, joilla varmistan, että löydät nämä vahvuutesi. Opetan klassista öljyvärimaalausta, impressionistista tunnelmamaalausta ja puhdasta värimaalausta. Omaan laajan tietämyksen erilaisista tekniikoista ja tyyleistä renesanssista nykymaalaukseen. Osaan opettaa sinua omalle maalaustavallesi sopivalla tavalla.

 

Kuka ?

Mikko Bossa on pidetty taideopettaja, kuvataiteilija, kouluttaja Helsingistä. Valmistuin taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 1995. Opetan öljyvärimaalauksen mestarikurssia Helsingin taiteilijaseuran koulussa Kaapelilla, sekä öljy- ja akryylitekniikoita Omniassa - Espoon työväenopistossa. Lisäksi olen erikoistunut Maalaa isosti lyhytkursseihin, joita minulla on useissa pääkaupunkiseudun taideoppilaitoksissa. Uusin aluevaltaukseni on Värit haltuun - kurssit, joita minulla on ollut esimerkiksi Suomenlinnassa Helsingin kesäyliopiston tarjoamana kurssina. Opetan myös akvarellia. 

 

Teen omaa taidettani. Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyjä, sekä osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla esimerkiksi Outi Heiskasen ryhmässä. www.mikkobossa.com

 

Muu taiteellinen toiminta

Opettamisen ja taiteen tekemisen lisäksi toimin yhdistysaktiivina Arenys de Mar seurassa. Pyöritämme muusikko -ja taiteilijakollegoiden kanssa taiteilijaresidenssiä Barcelonan läheisyydessä. Residenssiä voivat hakea ammatitaiteilijat, muusikot ja kirjailijat, sekä muut kulttuurialan ammattilaiset. Keväisin järjestän maalauskursseja Espanjaan. www.residenssibarcelona.com

Leonardon periaatteeet

Kuvataiteen tekemisen lisäksi kirjoitan novelleja ja kirjaa taiteen työkalut luovien ideoiden tuottamiseen. Kirja on viimeistelyä vaille valmis. Kirjassa esittelen metodeja ja tarjoan harjoituksia siitä miten taiteellista luovuutta voi hyödyntää innovaatioprosessissa. Olen valmistunut yrittäjäksi Aalto Yliopistosta 2010 ja koulutan tarvittaessa myös yrityksiä. Koulutuksissa tarjoan taiteen työkaluja luovuuden avaamiseksi ja innovaatioprosessin tehostamiseksi. Perinteinen innovaatioprosessi tarvitsee rinnalleen taiteen alitajuiset työvälineet. Taiteellisen innovoinnin vahvuuksia ovat aistit avaava palvelumuotoilu, viipyily, kokeilu, rohkeus, leikki, yllättävien (kreisienkin) ideoiden yhdistely, pelottomuus, visionäärisyys ja ennakkoluulottomuus. Kun nämä yhdistetään, puuttuvana lenkkinä insinöörin tapaan innovoida niin alkaa tapahtua hienoja asioita.

www.lapinlahdenluovatpalvelut.com

 

Jottei luovuus loppuisi kesken, olen myös Singer Songwriter Mikko Bossa. Sävellän ja sanoitan omaa musiikkia, jota esitämme bändin kanssa keikoilla. Lisäksi toimin Venetsian vuokralaisten edustajana Lapinlahden Lähde Oy.n hallituksessa. 

bottom of page