top of page

Leonardon stepit strategiaworkshop

 

Luovan suunnittelun tehostamisen strategiaworkshop > uteliaisuuden herättelystä asiakkaan hurmaamiseen saakka

Kenelle

1. tiimiyttämis, kehittämis -ja strategiapäiviin tiimeille ja työyhteisöille.

2. esim. uusiin työkavereihin tutustumiseen, mission ja vision kirkastamiseen,  arvojen kartoittamiseen tai asiakaspalvelun tehostamiseen. 

 

Kesto: 3 tuntia. Mahdollisuus laajentaa pidempikestoiseksi koulutukseksi.

IMG-9528.jpg

Menetelmät

 

Päivässä paljastuvat piilevät Leonardo da Vinci kykysi ratkaista ongelmia ja löytää tuoreita näkökulmia ajankohtaisiin haasteisiin. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Da Vincin periaatteilla jaamme luovan prosessin kahteen osaan, päivätajuiseen ja yötajuiseen. Tiedostamaton mielemme toimii tehokkaimmin, kun emme yritä ajatella ja teemme jotain ihan muuta. Ja se on ihan toista maata kun käytössämme on valtavasti tietoista työmuistia suurempi aarreaitta, koko alitajuntamme. Leonardon stepit strategiaworkshopissa pääsemme maalaamisella käsiksi tähän aarreaittaan.

Workshop perustuu Leonardo da Vincin seitsemään periaatteeseen, joiden avulla opimme tekemään asioita itsekritiikittömästi herättäen luovimman osamme. Periaatteet esitteli Michael J Gelb bestseller-kirjassaan "How To Think Like Leonardo da Vinci Seven Steps To Genius Every Day The Davincian Principles". 

 

Kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa

Workshopin vaiheet  >  

Jokainen workshop rakennetaan yksilöllisesti aiheen ja tavoitteen mukaisesti.

Se voi koostua

 

- tiimiytyminen luovan tekemisen parissa 

- renesanssin periaatteet, luovan suunnittelijan stepit 

- luovan prosessin työvaiheiden läpikäyminen 

- sumean alkupään läpikäyminen, uteliasuuden herättely

- sfumato eli muunnosvaiheen läpikäyminen

- yötajuisen eli syvän tiedon haltuunotto

-  löydöksien tekeminen 

- opit ja kopit

- työpajan purku 

VBO Päällikköpäivä VBO Förmansdag 28.2.2014.jpg

Sopi täydellisesti meidän seminaari päällikköpäiväämme!

Jarmo Haapala, Senior Coach, S-Group

Koulutuksen hinta 3h alkaen 1400€ + ALV 

Hintaan vaikuttaa ryhmän koko ja koulutuksen kesto

Pyydä tarjous > 

lapinlahdentaidekoulu@gmail.com 

gsm +358505996044

Koulutus toteutetaan Lapinlahdessa Venetsian merellisessä Sinisessä huoneessa minkä New York Times nimesi "Helsingin kauneimmaksi neuvotteluhuoneeksi", (15hlö ryhmät). Käytössämme on myös Pellavahuone Venetsia-rakennuksessa. Suuremmat (yli 15hlö ryhmät) päärakennuksen pylvässalissa.

Kouluttajat

Mikko Bossa

df635571-81a4-4c7b-89c6-77ec55cbc93e.jpg

Koulutuksissa hyödynnän Da Vincin periaatteita luovan staregian ymmärtämiseksi. Taiteellisen innovoinnin vahvuuksia ovat kokeilu, rohkeus, leikki, ideoiden yhdistely, pelottomuus, visionäärisyys ja ennakkoluulottomuus. Kun nämä yhdistetään puuttuvana lenkkinä päivätajuiseen innovointiin, niin alkaa tapahtua hienoja asioita, kuten kaikkien aikojen kenties suurin innovaattori Leonardo da Vinci osoitti.

 

"Bossan tyyli kirjoittaa ja kertoa luovasta innovaatiosta on taitava, ymmärrettävä ja innostava. Hänen kertomaansa on helppo ymmärtää moniammatillisilla työkentillä, vaikka ei olisikaan sen alan asiantuntija. Hänen kehittämänsä menetelmänsä perustuvat pitkäaikaiseen, monipuoliseen ja syvälliseen luovuuden tuntemiseen ja kokemukseen. Myös hänen pitkäaikainen kokemuksensa aihepiirin ja siihen liittyvien menetelmien opettajana ja ohjaajana näkyy hänen käyttämissään ja kehittämissään menetelmissä. Niiden käytännönläheisyys, helppotajuisuus ja mukaansatempaavuus tekevät myös muiden alojen ammattilaisille mahdolliseksi innostua niistä ja opetella käyttämään niitä käytännön työssä."

Jari Ranne, psykologi, innovaatioasiantuntija

Olli Freese

IMG-1528_edited.jpg

 

Uskon, että maalamisella on paljon annettavaa yritysmaailmalle. Maalaamisen ja kuvien kautta teemme näkyväksi omaa sisäistä tietoamme, saamme oivalluksia ja samalla rentoudutaan hauskan tiimityön merkeissä. Kuten viisas Saku Tuominen kirjoittaa Luova järkevyys -kirjassaan, tietoinen mielemme toimii, kun mietimme tietoisesti jotain ongelmaa - yleensä jossain neukkarissa. Tiedostamaton mielemme taas toimii tehokkaimmin, kun emme yritä ajatella ja teemme jotain ihan muuta. Ja se on ihan toista maata kun käytössämme on valtavasti tietoista työmuistia suurempi aarreaitta, koko alitajuntamme. Lapinlahden taideworkshopeissa pääsemme maalaamisella käsiksi tähän aarreaittaan.

Asiakkailta

"Stepit on hyvä tapa kehittää luovuutta."

 

"Tapahtumassa oli ihanan rento ja vapaa tunnelma, eikä heittäytyminen ollut vaikeaa ja luovuudelle oli tarpeeksi tilaa."

 

"Tapahtuma on tuollaisenaan todella hyvä tiimeille, jotka eivät ole keskenään vielä niin tuttuja toisilleen."

 

"Stepit antoi tapahtumalle järkevän rakenteen ja stepeistä varmasti hyötyä omassa luovassa ajattelussa jatkossakin."

 

"Sain irti! Oli hauska huomata jälkeenpäin, että oli kulkenut polun läpi."

 

"Oli siistiä päästä tekemään yhdessä työkavereiden kanssa jotain erilaista ja näen, että just työporukoille tämä toimii loistavasti."

Osallistujat Sakea Oy Leonardon stepit workshop 2023

1702367587752.jpeg
bottom of page