top of page

Leonardo suunnittelu

 

Leonardo-suunnittelu vahvistaa yrityksen ja yhteisöjen luovaa ajattelua

Kenelle

Kehittämis -ja suunnittelupäiviin, tiimeille ja työyhteisöille. 

Kesto: alkaen 3 tuntia. Mahdollisuus laajentaa pidempikestoiseksi koulutukseksi.

Opimme katsomaan työnkuvaa uteliaina ja saamme raikasta ja tuoretta tulokulmaa ja työvalineitä projektien hallintaan. Opimme ottamaan mielikuvituksen osaksi muotoilua ja yhdistämään asioita luovasti yllättävillä tavoilla, kenties suurimman innovaattorin Leonardo da Vincin jalanjäljissä.

Renessanssin seitsemän periaattetta ovat tiekartta luovan innovoinnin työvaiheisiin. Periaatteet esitteli Michael J Gelb bestseller kirjassaan, How To Think Like Leonardo da Vinci Seven Steps To Genius Every Day The Davincian Principles. Leonardo suunnittelu vahvistaa omaa luovaa ajatteluasi ja antaa puhdasta luovan ideoinnin käyttövoimaa innovointiisi. Opit yhdistämään päivätajuisen ja yötajuisen ajattelun, tiedon ja mielikuvituksen supervoimaksi, kuten Leonardo da Vinci. Näin opit näkemään luovaan prosessiin kuuluvat haasteet voimavarana ja luovuuden moottorina, jotka laajentavat osaamistasi ja  nostavat projektisi uudelle tasolle. Saat käyttöösi luovan mestarisuunnittelijan menetelmät ja opit soveltamaan luovia ratkaisuja työyhteisösi haasteisiin. 

 

Workshopin tavoitteet

Leonardo-suunnittelun avulla opit hyödyntämään uteliasta viipyilevää havaintoa projektin alussa. Luovuuteen kuuluu myös Sfumato eli muunnosvaihe. Leonardon periaatteilla opit pääsemään seitsemän työvaiheen läpi jouhevasti aina lopputuotteeseen sovellukseen / palveluun saakka. 

VBO Päällikköpäivä VBO Förmansdag 28.2.2014.jpg

Sopi täydellisesti meidän seminaari päällikköpäiväämme!

Jarmo Haapala, Senior Coach, S-Group

Leonardo suunnittelu 

- renesanssin periaatteet, luovan suunnittelijan tiekartan haltuunotto

- luovan prosessin työvaiheiden läpikäyminen

- palvelumuotoilu / Leonardon kaksoistimantti

- luovan prosessin sumean alkupään läpikäyminen, Fuzzy Front End

- syvän tiedon haltuunotto

- löydöksien tekeminen 

- opit ja kopit

- työpajan purku 

 

Koulutuksen hinta 3h alkaen 1400€ 

Hintaan vaikuttaa ryhmän koko ja koulutuksen kesto

Pyydä tarjous > 

lapinlahdentaidekoulu@gmail.com 

gsm +358505996044

Päivä toteutetaan Lapinlahdessa Venetsian merellisessä Sinisessä huoneessa minkä New York Times nimesi "Helsingin kauneimmaksi neuvotteluhuoneeksi", (15hlö ryhmät). Suuremmat (yli 15hlö ryhmät) päärakennuksen pylvässalissa.

Kouluttajat

Mikko Bossa

AA7DAE1D-0A61-49A4-A30F-8D2C49DC06EC.jpeg

Olli Freese

IMG-1528_edited.jpg

Olli Freese on taidekärpäsen pistämä markkinoinnin ja liikkeenjohdon ammattilainen, jolla on myös startup-taustaa.

 

Olin aina ajatellut, että perheemme taidegeenit menivät geeniarvonnassa arkkitehti-veljelleni - kunnes aloitin 2023 Lapinlahden taidekoulussa. Mikko katsoi hetken touhuani ja totesi, että minun pitää päästä ”roiskimaan oikein kunnolla isoille pinnoille”.  Mikko tunnisti sisäisen 3-vuotiaan taitelilijani, jota en tiennyt olevan olemassakaan. 

 

Kevään aikana olen oppinut, että kenestä tahansa voi kuoriutua taiteilija. Rakastan kokkaamista, ja tunnistan siinä ja maalaamisessa paljon yhtäläisyyksiä. Pelkät hyvät raaka-aineet eivät riitä hyvään lopputulokseen, mukana pitää olla tunne ja sielu. Silloin syntyy aina jotain ainutlaatuista ja arvokasta, jolla voit luoda iloa niin itsellesi kuin läheisillesi.

VV11_edited_edited_edited.jpg

Mikko Bossa esittelee Leonardon periaatteet 

Best seller kirjassa How To Think Like Leonardo, Michael J Gelb luettelee seitsemän renesanssin periaatetta. Nämä periaatteet ovat kuin luovan prosessin askeleet aina uteliaisuudesta yleisön tavoittamiseen saakka. Periaatteet toimivat karttana joka johdattaa meidät läpi haasteiden oman luovan projektimme näköalapaikalle. Kirjoitan periaatteiden pohjalta kirjaa: Käyttöopas taiteelliseen innovaatioon. Kirjassa esittelen metodeja ja harjoituksia siitä miten voimme käyttää taiteen välineitä luovassa suunnittelussa ja innovoinnissa? Olen valmistunut yrittäjäksi Aalto Yliopistosta 2010 ja koulutan tarvittaessa myös yrityksiä taiteellisen innovoinnin menetelmillä. Koulutuksissa tarjoan taiteen työkaluja luovuuden avaamiseksi. Taiteellisen innovoinnin vahvuuksia ovat aistit avaava palvelumuotoilu, viipyily, kokeilu, rohkeus, leikki, yllättävien (kreisienkin) ideoiden yhdistely, pelottomuus, visionäärisyys ja ennakkoluulottomuus. Kun nämä yhdistetään, puuttuvana lenkkinä insinöörin tapaan innovoida niin alkaa tapahtua hienoja asioita.

 

"Bossan tyyli kirjoittaa ja kertoa luovasta innovaatiosta on taitava, ymmärrettävä ja innostava. Hänen kertomaansa on helppo ymmärtää moniammatillisilla työkentillä, vaikka ei olisikaan sen alan asiantuntija. Hänen kehittämänsä menetelmänsä perustuvat pitkäaikaiseen, monipuoliseen ja syvälliseen luovuuden tuntemiseen ja kokemukseen. Myös hänen pitkäaikainen kokemuksensa aihepiirin ja siihen liittyvien menetelmien opettajana ja ohjaajana näkyy hänen käyttämissään ja kehittämissään menetelmissä. Niiden käytännönläheisyys, helppotajuisuus ja mukaansatempaavuus tekevät myös muiden alojen ammattilaisille mahdolliseksi innostua niistä ja opetella käyttämään niitä käytännön työssä."

Jari Ranne, psykologi, innovaatioasiantuntija

bottom of page