Opetus

Lapinlahden taidekoulu tarjoaa syventävää taidemaalauksen opetusta: 

 

- omaa maalausjälkeä kehittäville uudistamista kaipaaville jo pidemmälle edenneille maalareille
- nykymaalauksesta kiinnostuneille vasta-alkajille joilla on motivaatio löytää oma maalauksen tapa

- taidekouluihin pyrkiville / valmistuneille

- maalareille jotka haluavat kokeilla siipiään taidemaalareina ja järjestää omia näyttelyjä


 

Löydä tyylilajisi

IMG-3816.jpg

Oletko tunne edellä - maalari, joka rakastat värien voimaa ja maalaukseen tunnelmia? Vai piirtäjätyyppi, jolle on luontaista huolellinen kerrosmaalaus ja tilavaikutelmien luominen? Vai kenties seikkailumielellä liikkeellä oleva kokeilija? Sinulle voisi sopia puhdas värimaalaus. Meillä kaikilla on oma erityinen kädenjälkemme, juuri se itsellesi sopivin kuvan tekemisen instrumentti. Uniikki tapasi maalata. Kaikki tavat, eli instrumentit ovat yhtä hyviä. Ongelma on usein löytää juuri se itselle sopivin tekniikka. Tässä on tilaisuutesi löytää se. 

 

Uteliaat tekijät

 

Hyväntuulisessa ryhmässämme sinun on mahdollista löytää, uudistaa ja kehittää maalaustekniikkaasi pitkäjänteisesti. Voit myös yhdistellä erilaisia tekniikoita ja luoda kokonaan oman tapasi maalata nykytaidetta. Opettaja antaa lukukausiteemoja, joita voit hyödyntää omassa maalaamisessasi. Jokaisen jakson jälkeen järjestämme loppupalautteen, jossa saat perusteellisen palautteen ja vertaisarvion ja kehityt maalarina. 

Tule mukaan!

 

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Voit vaikka kokeilla esittävän ja klassisen maalauksen yhdistelmätekniikoita ja maalata itsesi näköistä nykytaidetta. Saamme esille oman sisäisen taiteilijasi ilmaisuvoiman ja löydämme ilon maalaamiseen. Tervetuloa!

Herätä uteliaisuutesi!

 

Syksyn aihe on minimalismi nykytaiteessa - maalauksen uudet aloitukset. Pureudumme siihen mitä kaikkea sinun on hyvä ottaa huomioon kun lähdet maalaamaan uutta teosta?

 

Nykymaalauksessa korostuu aiheen ja tekniikan rajaamisen vaatimus. Se tarkoittaa sopivien materiaalien, tekniikan sekä toimivan tekotavan valitsemista. Omaan tekemiseen sopivat maalaustekniikat löydät usein vain luonnostelemalla ja kokeilemalla, kunnes löytyy se itselle toimivin tapa maalata. Siksi alussa onkin hyvä olla ennakkoluuloton ja utelias erilaisille vaihtoehdoille. Opettaja ohjaa ja auttaa sinua, kunnes sopiva maalauksen instrumentti löytyy ja toimii optimaalisesti, silloin ollaan jo pitkällä. Syyslukukaudella harjoitellaan myös taiteen mestarien käyttämiä tekniikoita tuottaa hienoja ideoita ja visioita maalausten aiheiksi. Opettajalla on antaa tähän erinomaisia neuvoja, sillä kesä on kulunut Leonardo Spirit kirjan viimeistelyn parissa. Kirja tarjoaa taiteen voimatyökalut, joita ovat; chillailu - tietoinen viipyily, draaman kaari sekä unityöskentely.

Korona info: Opetus jatkuu meillä normaalisti. Kuitenkin pyytäisin jos sinulla on flunssaa tai kurkku kipeä yms oireita, niin huomioithan tässä erikoistilanteessa välttää kaikkea tarpeetonta tartuntariskiä jäämällä kotiin parantumaan! Koitetaan myös pestä käsiä ahkerasti. Desifioimme kaikki kahvat ja hanat Venetsia-rakennuksessa.

 

 

Pitkäaikaisen oppilaan palaute

 

"Lämmin kiitos paneutuvasta ja taidepedagogisesti taitavasta ohjauksesta. Tiedän opettajana olleena, kuinka haastavaa on ”massakustomoida” opetusta. Se tarkoittaa tässä - tarjota henkilökohtaista merkitystä ja yleistä taiteen teoriaa ja praktiikkaa sopivana kombona. Onnistut hienosti. Tuet jokaisen oman taiteilijuuden kehittymistä. Moni opettaa vain ”yleisellä tasolla” tunnistamatta oppijan erityisyyttä. Taidetta tarvitaan näinä aikoina entistä kipeämmin." Tarja

 

Ilmoittautumiset