top of page

Opetus

Lapinlahden taidekoulu tarjoaa syventävää taidemaalauksen opetusta: 

 

- omaa maalausjälkeä kehittäville uudistamista kaipaaville jo pidemmälle edenneille maalareille
- nykymaalauksesta kiinnostuneille vasta-alkajille joilla on motivaatio löytää oma maalauksen tapa

- taidekouluihin pyrkiville / valmistuneille

- maalareille jotka haluavat kokeilla siipiään taidemaalareina ja järjestää omia näyttelyjä


 

Löydä tyylilajisi

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Oletko tunne edellä - maalari, joka rakastat värien voimaa ja maalaukseen tunnelmaa? Vai piirtäjätyyppi, jolle on luontaista huolellinen kerrosmaalaus ja tilavaikutelmien luominen? Vai kenties seikkailumielellä liikkeellä oleva maalauksen kalliokiipeilijä ja kokeilija? Sinulle voisi sopia puhdas värimaalaus. Meillä kaikilla on oma erityinen kädenjälkemme, se itsellesi sopivin kuvan tekemisen instrumentti. Kaikki tavat ovat yhtä hyviä. Ongelma on usein löytää juuri se itselle sopivin tekniikka. Nyt on tilaisuutesi löytää uniikki tapasi maalata. 

LAP 2_edited.jpg

Avoin ateljé

 

Hyväntuulisessa ryhmässämme sinun on mahdollista löytää, uudistaa ja kehittää maalaustekniikkaasi pitkäjänteisesti. Voit myös yhdistellä erilaisia tekniikoita ja luoda kokonaan oman tapasi maalata nykytaidetta. Opettaja antaa lukukausiteemoja, joita voit hyödyntää omassa maalaamisessasi. Käymme myös tutustumassa ajankohtaisiin nykymaalauksen näyttelyihin museoissa ja eturivin taidegallerioissa. Jokaisen jakson jälkeen järjestämme loppupalautteen, jossa saat perusteellisen palautteen ja vertaisarvion ja kehityt maalarina. 

HUOM! Taidekoulu on siirtynyt pääasiassa etäopetukseen, joten oma työtila / ateljé on hyvä olla opiskelun sujumiseksi. Opettaja käy työtilassa paikan päällä arvioimassa töitä. Voit kuitenkin osallistua opetukseen myös opettajan työhuoneella Westendissä.  Alku, väli -ja loppupalautteisiin koulu käyttää merellistä sinistä huonetta. Jokainen oppilas saa oman maalauspöydän jossa voi säilyttää maalaustarvikkeita. Koulussa on maalaustelineet. Oppilaat voivat säilyttää maalauksia koulussa lukukauden ajan. 

Tule mukaan

 

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Voit vaikka kokeilla esittävän ja klassisen maalauksen yhdistelmätekniikoita ja maalata itsesi näköistä nykytaidetta. Saamme esille oman sisäisen taiteilijasi ilmaisuvoiman ja löydämme ilon maalaamiseen. Tervetuloa!

Syyslukukausi 2023

Rohkea orgaaninen maalaus

Maalauksen polulla tutustumme omaan kädenjälkeemme ja tapaamme maalata. Oma polkusi voi olla kuin ohjattu luontopolku tai elämyksellinen seikkailun polku, aina vapaaseen kalliokiipeilyyn saakka, vaikkapa ihan ilman köysiä. Ryhmässämme on monta puhdasta maalaria, näitä maalaustaiteen kalliokiipeilijöitä, jotka ovat tehneet tosi rohkeasti ihan mielettömiä matkoja omalla maalauksen polullaan. Ja kuten näkyy lopputuloksista on tullut hienoja löydöksiä! Ja kuten aina, kaikkien vaikeuksien, kriisien ja matkaan luontevasti kuuluvien sumujenkin jälkeen ovat löytäneet lopulta vääjäämättä näköalapaikalle, josta avautuu huima näkymä, valmis maalaus tai teos. Maalaamisessa ratkaisevaa on uteliaisuus, sinnikkyys ja rohkeus avautua luovimmalle osallemme, sisäiselle 3-vuotiaallemme joka osaa tehdä kehollista orgaanista maalauksen jälkeä, mikä on myös sujuvan kuvakielen merkki. Näin löytyy se oma maalauksen tapa ja kädenjälki. Taidehan on pohjimmiltaan pyrkimystä välittömään kommunikaatioon. 

 

Pitkäaikaisen oppilaan palaute

 

"Lämmin kiitos paneutuvasta ja taidepedagogisesti taitavasta ohjauksesta. Tiedän opettajana olleena, kuinka haastavaa on ”massakustomoida” opetusta. Se tarkoittaa tässä - tarjota henkilökohtaista merkitystä ja yleistä taiteen teoriaa ja praktiikkaa sopivana kombona. Onnistut hienosti. Tuet jokaisen oman taiteilijuuden kehittymistä. Moni opettaa vain ”yleisellä tasolla” tunnistamatta oppijan erityisyyttä. Taidetta tarvitaan näinä aikoina entistä kipeämmin." Tarja

 

Ilmoittautumiset

bottom of page