top of page

Opetus

Lapinlahden taidekoulu tarjoaa syventävää taidemaalauksen opetusta: 

 

- omaa maalausjälkeä kehittäville uudistamista kaipaaville maalareille
- nykymaalauksesta kiinnostuneille vasta-alkajille joilla on motivaatio löytää oma maalauksen tapa

- taidekouluihin pyrkiville / valmistuneille

- maalareille jotka haluavat kokeilla siipiään taidemaalareina ja järjestää omia näyttelyjä

Taideopetusta maanantai iltaisin ja torstai päivisin


 

Maanantain maalausateljé Klo 17-20 maalareille joilla ei välttämättämättä ole pidempää maalauksen kokemusta

>  Lue lisää 

 

Torstain maalausateljé Klo 10-16 pidempään maalanneille

> Lue lisää

Löydä tyylilajisi

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Oletko tunne edellä - maalari, joka rakastat värien voimaa ja maalaukseen tunnelmaa? Vai piirtäjätyyppi, jolle on luontaista huolellinen kerrosmaalaus ja tilavaikutelmien luominen? Vai kenties seikkailumielellä liikkeellä oleva maalauksen kalliokiipeilijä ja kokeilija? Sinulle voisi sopia puhdas värimaalaus. Meillä kaikilla on oma erityinen kädenjälkemme, se itsellesi sopivin kuvan tekemisen instrumentti. Kaikki tyylit ovat yhtä hyviä. Ongelma on usein löytää juuri se itselle sopivin tekniikka. Nyt on tilaisuutesi löytää uniikki tapasi maalata. 

LAP 2_edited.jpg

Avoin ateljé

 

Hyväntuulisessa ryhmässämme sinun on mahdollista löytää, uudistaa ja kehittää maalaustekniikkaasi pitkäjänteisesti. Voit myös yhdistellä erilaisia tekniikoita ja luoda kokonaan oman tapasi maalata nykytaidetta. Opettaja antaa lukukausiteemoja, joita voit hyödyntää omassa maalaamisessasi. Käymme myös tutustumassa ajankohtaisiin nykymaalauksen näyttelyihin museoissa ja eturivin taidegallerioissa. Jokaisen jakson jälkeen järjestämme loppupalautteen, jossa saat perusteellisen palautteen ja vertaisarvion ja kehityt maalarina. 

Jokainen oppilas saa oman maalauspöydän jossa voi säilyttää maalaustarvikkeita. Koulussa on maalaustelineet. Oppilaat voivat säilyttää maalauksia koulussa lukukauden ajan. 

Tule mukaan

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Voit vaikka kokeilla esittävän ja klassisen maalauksen yhdistelmätekniikoita ja maalata itsesi näköistä nykytaidetta. Tervetuloa!

image_6483441.JPG

Syyslukukausi 2023

Rohkea orgaaninen maalaus

Rohkea orgaaninen maalaus on kaikissa maalauksen tyylilajeissa paras tapa sukeltaa maalaamisen polulle koska silloin saamme yhteyden omaan ilmaisuvoimaamme. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimivin maalauksen tapa löytyy silloin kun aloitamme maalaamaan niin, että saamme myös fyysisen kehon linjaan oman tekemisemme kanssa kokonaisvaltaisesti.

 

 

Syksyllä 2023 Lapinlahden taidekoulun avoin ateljé ryhmässämme teemme  kehollista maalaamista tukevia harjoituksia, joiden avulla saat tuntuman rohkeaan orgaaniseen maalaamiseen, mikä on tutkitusti luovimman osamme, sisäisen 3-5 vuotiaamme välitöntä kykyä tehdä kehollista maalauksen jälkeä. Se on myös sujuvan kuvakielen merkki, kaikkein korkeimmalla maalaamisen tasolla. Taidehan on pohjimmiltaan pyrkimystä välittömään kommunikaatioon yleisön kanssa. 

https://mikkobossa.blogspot.com/2023/08/rohkea-orgaaninen-maalaus.html

 

 

 

Myyntinäyttely Kaapelitehtaalla 2024

 

 

Koulu järjestää myyntinäyttelyn keväällä 2024 jossa oppilailla on mahdollisuus esitellä ja myydä teoksia suurelle yleisolle.

https://www.venetsiastavalssaamoon.com/

IMG_4561 2.jpeg
bottom of page