top of page

Opetus

Lapinlahden taidekoulu tarjoaa syventävää taidemaalauksen opetusta: 

 

- omaa maalausjälkeä kehittäville uudistamista kaipaaville maalareille
- nykymaalauksesta kiinnostuneille vasta-alkajille joilla on motivaatio löytää oma maalauksen tapa

- taidekouluihin pyrkiville / valmistuneille

- maalareille jotka haluavat kokeilla siipiään taidemaalareina ja järjestää omia näyttelyjä

Taideopetusta torstai päivisin ja maanantai iltaisin


 

Torstain maalausateljé Klo 10-16 pidempään maalanneille.

> Lue lisää

Maanatain maalausateljé Klo 17-20 maalanneille motivoituneille oman tyylin ja tekniikan kehittäjille.  

> Lue lisää

Löydä tyylilajisi

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Oletko tunne edellä - maalari, joka rakastat värien voimaa ja maalaukseen tunnelmaa? Vai piirtäjätyyppi, jolle on luontaista huolellinen kerrosmaalaus ja tilavaikutelmien luominen? Vai kenties seikkailumielellä liikkeellä oleva maalauksen kalliokiipeilijä ja kokeilija? Sinulle voisi sopia puhdas värimaalaus. Meillä kaikilla on oma erityinen kädenjälkemme, se itsellesi sopivin kuvan tekemisen instrumentti. Kaikki tyylit ovat yhtä hyviä. Ongelma on usein löytää juuri se itselle sopivin tekniikka. Nyt on tilaisuutesi löytää uniikki tapasi maalata. 

IMG_0238.jpeg

Avoin ateljé

 

Hyväntuulisessa ryhmässämme sinun on mahdollista löytää, uudistaa ja kehittää maalaustekniikkaasi pitkäjänteisesti. Voit myös yhdistellä erilaisia tekniikoita ja luoda kokonaan oman tapasi maalata nykytaidetta. Opettaja antaa lukukausiteemoja, joita voit hyödyntää omassa maalaamisessasi. Käymme myös tutustumassa ajankohtaisiin nykymaalauksen näyttelyihin museoissa ja eturivin taidegallerioissa. Jokaisen jakson jälkeen järjestämme loppupalautteen, jossa saat perusteellisen palautteen ja vertaisarvion ja kehityt maalarina. 

Maanantain Klo 17-20 maalausateljé kokoontuu Venetsia-rakennuksen toisessa kerroksessa. Jokainen oppilas saa oman maalauspöydän, jossa voi säilyttää maalaustarvikkeita. Koulussa on maalaustelineet. Oppilaat voivat säilyttää maalauksia koulussa lukukauden ajan. 

Torstain Klo 10-16 maalausateljé toimii tällä hetkellä etänä, joten oma ateljé / työtila tarvitaan. Alku, väli -ja loppupalauteet pidetään Venetsia-rakennuksen Pellavahuoneessa. 

Tule mukaan!

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Voit vaikka kokeilla esittävän ja klassisen maalauksen yhdistelmätekniikoita ja maalata itsesi näköistä nykytaidetta. Tervetuloa!

image_6483441.JPG

kevätlukukausi 2024

Kevään aiheena on oman maalauksen stepit nykytaiteessa 

 

Keväällä 2024 Lapinlahden taidekoulun avoin ateljé ryhmässämme sinulla on mahdollisuus oppia oman maalauksesi askelmerkit. Taidemaalauksessa on kautta aikojen ollut työvaiheita joiden avulla pääset etenemään sujuvasti omalla maalauksen polullasi. Monesti ongelma etenemisessä löytyy kiireestä päästä lopputuloksiin liian nopeasti. Maalauksessa tärkeintä onkin löytää itselle sopiva tekemisen rytmi, motivaatio sekä utelias kiinnostus maalaamiseen, luonnostelun, aiheiden ja esikuvien avulla. Etsimme sinulle sopivan tekemisen sapluunan, jolloin maalauksen jälkesi laadullistuu ja syvenee riittävästi. Ymmärrys työvaiheista, tekniikoista ja persoonallisesta kuvakielestäsi auttaa sinua jäsentämään luovaa tekemistäsi ja kehittämään ainutkertaista kädenjälkeäsi. Kurssilla teemme  myös kehollista maalaamista tukevia harjoituksia, joiden avulla saat tuntuman rohkeaan orgaaniseen maalaamiseen, mikä on tutkitusti luovimman osamme, sisäisen 3-5 vuotiaamme välitöntä kykyä tehdä kehollista maalauksen jälkeä. Se on myös sujuvan kuvakielen merkki, kaikkein korkeimmalla maalaamisen tasolla. Taidehan on pohjimmiltaan pyrkimystä välittömään kommunikaatioon yleisön kanssa. 

https://mikkobossa.blogspot.com/2024/01/maalauksen-stepit-nykytaiteessa.html

 

Oppilailta

"Loistava ryhmä jossa uskaltaa olla oma itsensä. Puhutaan samaa kieltä ja tunnistetaan ongelmia, saadaan palautetta ja keskustellaan avoimesti siitä miten kannattaa jatkaa omaa maalaamista."

Maija Lounamaa, oppilas torstain maalausateljé ryhmä 2023

 

"Aivan ihana ryhmä jossa saa olla oma itsensä. Ryhmä on salliva, inspiroiva ja kannustava."

Heli Järvelin, oppilas torstain maalausateljé ryhmä 2023

 

"Innostuin katutaiteesta ja abstraktista ekspressionismista Mikon fantastisessa ohjauksessa. Mikko kehoitti minua luottamaan sisäiseen kolmevuotiaaseen katutaiteilijaani ja päästämää irti turhasta kontrollista." 

Olli Freese, oppilas torstain maalausateljé ryhmä 2023

 

 

 

Myyntinäyttely Kaapelitehtaalla 2025

 

 

Koulu järjestää myyntinäyttelyn keväällä 2025. Oppilailla on mahdollisuus esitellä ja myydä teoksia suurelle yleisölle.

https://www.venetsiastavalssaamoon.com/

IMG_4447_edited.jpg

Filosofi Maija-Riitta Ollila puhuu tekoaälyn ja taiteen suhteesta Venetsiasta Valssaamoon näyttelyn avajaisissa tammikuussa 2023. 

bottom of page