top of page

Uusi ryhmä maanantai iltaisin

Ryhmä soveltuu nykytaiteesta kiinnostuneille maalareille, joilla ei välttämättä ole pidempää maalauksen kokemusta. Kurssilla kehitämme omaa tapaasi maalata nykymaalausta ja tutustumme erilaisiin maalauksen tekniikoihin, tyyleihin, eturivin nykymaalauksen taiteilijoihin sekä teemme ekskursioita kiinnostaviin ja ajankohtaisin näyttelyihin pääkaupunkiseudulla. Kurssilla saamme esille oman sisäisen taiteilijasi persoonallisen ilmaisuvoiman ja löydämme sinulle sopivan ja toimivan maalaustavan. Koulussa on maalaustelineet. Oppilaat voivat säilyttää maalauksia koulussa lukukauden ajan.  Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Voit vaikka kokeilla esittävän ja klassisen maalauksen yhdistelmätekniikoita ja maalata itsesi näköistä nykytaidetta. Jokainen oppilas saa oman maalauspöydän jossa voi säilyttää maalaustarvikkeita.

 

Maanantain maalausateljé-ryhmä kokoontuu Klo 17-20 11.9.2023 alkaen. Voit kurssia kokeilla puoli lukukautta tai koko lukukauden. Tervetuloa! 

 

Maanantain maalausryhmä kokoontuu Venetsia-rakennuksen toisessa kerroksessa

Käytössämme on valoisa, korkea ja avara kulmahuone Venetsia-rakennuksen toisessa kerroksessa. 

 

Torstain maalausateljé 

 

Klo 10-16 (lounastauko Klo 12-13)

Torstain päiväryhmässä kehitämme omaa persoonallista maalaustapaamme pitkäjänteisesti ja pureudumme jokaisen oppilaan vahvuuksiin sekä kehitystä vaativiin yksityiskohtiin maalaamisessa. Ryhmä soveltuu hiukan pidempään maalanneille maalareille, joilla on kiinnostusta ja motivaatiota kehittää omaa maalaamista sujuvammaksi. Tostain päiväryhmä on siirtynyt pääasiassa etäopetukseen, joten oma työtila / ateljé on hyvä olla opiskelun sujumiseksi. Opettaja käy oppilaan työtilassa paikan päällä arvioimassa töitä. Voit kuitenkin osallistua opetukseen myös opettajan työhuoneella Westendissä.  Alku, väli -ja loppupalautteisiin ryhmä käyttää entistä Luontokeskuksen tilaa Lapinlahdessa.

 

Tule mukaan iloiseen ryhmäämme!

 

Etsimme ja löydämme sinulle sopivan tavan maalata ja tehdä kuvaa. Voit vaikka kokeilla esittävän ja klassisen maalauksen yhdistelmätekniikoita ja maalata itsesi näköistä nykytaidetta. Saamme esille oman sisäisen taiteilijasi ilmaisuvoiman ja löydämme ilon maalaamiseen. Koulussa on maalaustelineet. Oppilaat voivat säilyttää maalauksia koulussa lukukauden ajan. Tervetuloa! 

 

Syyslukukausi 2023

 

Syksyn aiheena rohkea orgaaninen maalaus 

Rohkea orgaaninen maalaus on kaikissa maalauksen tyylilajeissa paras tapa sukeltaa maalaamisen polulle koska silloin saamme yhteyden omaan ilmaisuvoimaamme. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimivin maalauksen tapa löytyy silloin kun aloitamme maalaamaan niin, että saamme myös fyysisen kehon linjaan oman tekemisemme kanssa kokonaisvaltaisesti.

https://mikkobossa.blogspot.com/2023/08/rohkea-orgaaninen-maalaus.html

 

 

Syksyllä 2023 Lapinlahden taidekoulun avoin ateljé ryhmässämme teemme  kehollista maalaamista tukevia harjoituksia, joiden avulla saat tuntuman rohkeaan orgaaniseen maalaamiseen, mikä on tutkitusti luovimman osamme, sisäisen 3-5 vuotiaamme välitöntä kykyä tehdä kehollista maalauksen jälkeä. Se on myös sujuvan kuvakielen merkki, kaikkein korkeimmalla maalaamisen tasolla. Taidehan on pohjimmiltaan pyrkimystä välittömään kommunikaatioon yleisön kanssa. 

 

https://www.lapinlahdentaidekoulu.com/ilmoittautumiset

Myyntinäyttely Kaapelitehtaalla 2024

 

Koulu järjestää myyntinäyttelyn keväällä 2024 jossa oppilailla on mahdollisuus esitellä ja myydä teoksia suurelle yleisolle.

https://www.venetsiastavalssaamoon.com/

Henkilökohtainen konsultaatio 

Oletko järjestämässä näyttelyä? Onko työsi jumissa? Kaipaatko ammattimaista arviointia?  Saat hyvän ja perusteellisen arvion työskentelystäsi. Mahdollisuusnäyttelyjen kuratointiin myös paikan päällä.

Ks. ilmoittautumiset  

 

 

Pop-in maalaus 

Taide-elämys tiimeille / yrityksille 2-3h 

 

Tule nauttimaan maalaamisesta ammattitaiteilijan ohjauksessa. Käytössämme on ihana Sininen huone Venetsia-rakennuksessa tai Pylvässali päärakennuksessa. Päivä on Avoin Ateljé jossa jokaisesta löytyy ihan oikea taiteilija! Opettaja ohjeistaa perusteellisesti maalauskerralle ja ohjaa maalausprosessiasi. Saat yksilöllisen loppupalautteen ja päivän aikana syntyneet taideteokset mukaan työpaikkaasi piristämään! Sisältää jokaiselle osallistujalle maalauspohjan, perusvärejejä akryyli / öljy, siveltimet, maalaustelineen ja maalauspöydän. Kyselyt sähköpostitse tai puhelimella.

Ks Pop-in

Paint & Wine 

Maalaus ja ruokailu Workshop tiimelle, kaveri ja työporukoille, synttäreille 

 

Huippusuosittu väri-iloittelu nykymaalauksen hengessä kaveri - ja synttäri tai polttari porukoille, tiimeille ja organisaatioille. Sisältää kaikki materiaalit, ohjauksen ja hauskan loppuarvion, jossa jokainen maalari saa kertoa omin sanoin omasta teoksestaan. Viinit / oluet  eivät kuulu tarjoukseen vaan tilaaja saa itse valita tuoda itselleen sopivat viinit / oluet maisteluun.

Ks Paint & Wine 

 

Leonardon stepit

Opimme ottamaan mielikuvituksen osaksi muotoilua ja yhdistämään asioita luovasti yllättävillä tavoilla, kenties suurimman innovaattorin Leonardo da Vincin jalanjäljissä

Renessanssin seitsemän periaattetta ovat tiekartta luovan innovoinnin työvaiheisiin. Periaatteet esitteli Michael J Gelb bestseller kirjassaan, How To Think Like Leonardo da Vinci Seven Steps To Genius Every Day The Davincian Principles. Leonardo suunnittelu vahvistaa omaa luovaa ajatteluasi ja antaa puhdasta luovan ideoinnin käyttövoimaa innovointiisi. Opit yhdistämään päivätajuisen ja yötajuisen ajattelun, tiedon ja mielikuvituksen supervoimaksi, kuten Leonardo da Vinci. Näin opit näkemään luovaan prosessiin kuuluvat haasteet voimavarana ja luovuuden moottorina, jotka laajentavat osaamistasi ja  nostavat projektisi uudelle tasolle. Saat käyttöösi luovan mestarisuunnittelijan menetelmät ja opit soveltamaan luovia ratkaisuja työyhteisösi haasteisiin. 

Ks Strategia workshop

Venetsia-rakennus

 

Ympäristöineen on kaupungin luova hot spot, jossa tapahtuu monialaista luovaa pöhinää. Hopeapajujen ja veden äärellä sijaitseva 1800-luvun rakennus sijaitsee Helsingin parhaalla paikalla ja sopii täydellisesti taidekoulun toimipaikaksi. Kävely puistojen halki Venetsiaan rauhoittaa mielen ja saa ajatukset irti arjesta. Lapinlahdessa on hyvät ruokailumahdollisuudet. Siellä sijaitsee Lapinlahden lähteen kahvila, josta saat keittoa ja salaattia lounasaikaan, sekä uutuutena Venetsiassa Cafe Metsäpaahtimo.  

https://www.facebook.com/cafemetsapaahtimo​  Lapinlahdessa on myös viihtyisä uimaranta ja sauna. 

 

Seuraa instassa ja facebookissa:

https://www.instagram.com/lapinlahdentaidekoulu

https://www.facebook.com/taidevalmennus

 

Nähdään Lapparissa! 
 

IMG_3393.jpeg
IMG_4905.jpeg
1 (3) 8.jpg
bottom of page