Lapinlahti

1 (3) 18.jpg

On luonnonläheinen kulttuurikeidas kaupungissa, jonka Lapinlahden lähde Oy on vuokrannut Helsingin kaupungilta. Kyseessä on entinen sairaala-alue, joka on nykyisin kulttuuriväen käytössä. Alueella on ruokailumahdollisuus hävikkiruokaravintola Loopissa ja mukavassa kahvila Lähteessä. Täällä voit  halutessasi maalata ulkona kauniita puistonäkymiä. Kesällä myös ulkoilmamaalaus kursseja. Alueella on vapaa 4h pysäköinti, mutta rajallisesti pysäköintipaikkoja. Ruoholahden metrolta pääsee kätevästi alikulkutunnelia pitkin, noin 400m Lapinlahden lähteelle.

Venetsia-rakennus

IMG_3425.jpeg
1 (3) 22.jpg

On rakennettu vuonna 1895 ja toiminut aikaisemmin sairaalan pesulana ja henkilökunnan asuntolana. Nimensä rakennus on saanut nimensä uniikista sijannistaan veden äärellä. Nyt siellä sijaitsee Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskus sekä Lapinlahden Lähde Oy:n vuokralaisten toimitiloja. Viikonloppuisin Lapinlahden kuuluisaa leipää valmistava leipuri Michael pitää siellä Ambience-puotia. Viihtyisä Cafe Metsäpaahtimo tarjoaa erikoiskahveja, pikkupurtavaa ja leivonnaisia. Kesäisin eteläsiivessä toimii iltaterassi Klo 17:00-22:00.  Terassia voi hyvästä syystä kutsua yhdeksi Helsingin kauneimmista kesäterasseista.

Lapinlahden taidekoulu

Koulun varsinainen opetustila on korkea ja valoisa 26m2 tila, joka toimii muina aikoina opettajan studiotilana. Taidekoulu voi käyttää tarvittaessa myös merellistä Sinistä huonetta. Jokainen oppilas saa oman maalauspöydän jossa voi säilyttää maalaustarvikkeita. Koulussa on maalaustelineet. Oppilaat voivat säilyttää maalauksia koulussa lukukauden ajan. Opetustilan vieressä on keittiö ja vesipiste. Pensselien pesu tapahtuu wc-tiloissa.

LAP 2.jpeg
1 (5) 17.jpg