Kesäkurssi 2021

Tervetuloa ihanaan Lapinlahteen maalaamaan kesän valoa ja värejä!

 

Kesäkurssi elokuussa 7.8 - 11.8.2021 Klo 10:00-16:00

Voit valita joko viikonloppukurssin tai viiden päivän kurssin. Voit myös jyvittää kahden päivän kurssin haluamillesi päiville viiden päivän aikana. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurssin kuvaus

 

Maalaamme kesäisiä aiheita puistojen ympäröimässä kauniissa ja merellisessä Lapinlahdessa.

 

Kaikilla meillä on oma erityinen taiteellinen kädenjälkemme, toisella se on esittävä ja toisella vapaa ja tyylitelty. Kurssilla tutkimme tätä äärimmäisen kiinnostavaa ei esittävän ja esittävän maalauksen jäljen rajapintaa. Opimme kuinka sinäkin voit hypätä suoraan orgaaniseen maalausjälkeen, josta pääset helposti joko esittävään tai abstarhoituun suuntaan, itsellesi sopivan oman tyylin mukaisesti. Voit myös kokeilla vapaata impressionistista värimaalausta nauttien kesän kirkkaista väreistä. Tyylipuhdas värimaalaus antaa visuaalista elävyyttä tunneilmaisulle ja sopii hienosti vaikkapa sisustustauluksi kotiin. Maalaamme mielellään hiukan suurempikokoisille pohjille, joita voi myös pyyhkiä rätillä nykymaalauksen hengessä. Kurssilla perehdymme myös väriharmonioihin sekä valon ja varjon väreihin luonnossa. Opettaja käy läpi ulkoilmamaalauksen eri vaiheet Leonardon periaatteiden mukaisesti ja saat perustaidot klassisen maalauksen värioppiin sekä opit käsittelemään värejä luontevasti tyylilajista riippumatta. Kurssin lopuksi opettaja antaa perusteellisen loppupalautteen ja saat mukaasi hyviä vinkkejä omaan maalaamiseesi. Sateen sattuessa voimme käyttää myös koulun tiloja maalaamiseen. Huomioithan, että paikkoja on rajallisesti ja ne täytetään ilmoittaumisjärjestyksessä. 

Kurssin hinta

 

Viikonloppukurssi La 7.8.2021 - Su 8.8.2021 / jyvitetty kurssi kaksi päivää  140€

Viiden päivän kurssi La. 7.8.2021 - Ke 11.8.2021  280€

 

Tervetuloa!

Mukaasi tarvitset:

luonnostelutarvikkeet: luonnoslehtiö tai paperia, kynä, kumi, hiili, säämiskä ja fiksatiivi. Maalaustarvikkeet: vesiliukoiset öljyvärit tai perinteiset öljyvärit esittäviin aiheisiin. Värisarja maavärit: okra, sienna, umbra, harmaa ja musta ja iso valkoinen (jos akryyli niin mieluiten guassiväri). Sekä päävärit sin. pun ja kelt, (kylmät ja lämpimät). Segundaarivärit, oranssi, vihreä, violetti voidaan sekoittaa pääväreistä! Kaikkia pää / segundaarivärejä ei välttämättä tarvita, joten valitse niitä oman maun mukaan. Maalausnesteet pellavaöljy 1dl (öljyväriin) sekä hajuton tärpätti tai ekologinen Skonsam Förtunning 222. Akryyliväreille matta medium  ja suihkepullo kankaan kostutukseen. HUOM jos maalaat akryyliväreillä niin et voi maalata impressionismiä etkä realismiä, niihin tarvitset öljyvärit! Siveltimiä eri kokoja ja ainakin yksi leveä lattasivellin rautakaupasta. Paletti, hyvä tasainen levyn pala käy, palettiveitsi (ei välttämätön). Kiilakehys pohjia, eri kokoja: noin: 40cm x 50cm tai isompia 60cm x 75cm tai isoja 80cm x100cm. Rättejä pyyhkimiseen. Erikokoisia purkkeja vesiliukoisille maaleille. 

HUOM: maalaustelineen saat koululta! 

Ruokailu ja saapuminen

Lapinlahdessa on hyvät ruokailumahdollisuudet. Ruokailu tapahtuu Klo 12:00 - 13:00 Lapinlahden lähteen kahvilassa tai kahvila Metsäpaahtimossa (lounas ei kuulu hintaan). Venetsiasta Ambience leipomosta saat viikonloppuisin Lapinlahden kuuluisaa leipää. Venetsia-rakennuksen vieressä on myös viihtyisä uimaranta ja sauna. Alueella on vapaa 4h pysäköinti, mutta rajallisesti pysäköintipaikkoja joten auto kannattaa ehkä jättää Lapinlahdentielle hautausmaiden väliin jäävälle kadulle. Ruoholahden metrolta pääsee kätevästi alikulkutunnelia pitkin, noin 400m Lapinlahden alueelle ja Venetsia-rakennukseen missä Lapinlahden taidekoulu sijaitsee. Ks. kartta skrollaamalla alas. 

 

Kesäkurssi 2.jpeg
E2027508-5003-4F27-B254-7272415786C7.jpeg
1 (3) 18.jpg
IMG_4649_2.JPG
Kesäkurssi 4.jpeg
Kesäkurssi 5.jpeg
1 (3) 8.jpg